Kul att göra på baby shower!

Här har vi samlat lite tips på aktiviteter.
Det är inte meningen att man ska klämma in allt detta utan välj ut ca två- fyra stycken.

1. Detta är superenkelt! Gissa datum, längd, vikt och eventuellt kön (om man inte redan tagit reda på det) Den gravida mamman kan också vara med och gissa men är inte med och "tävlar".
Någon tar ansvar för alla gissningar och så att de sparas tills barnet är fött. Vinner man något mer än äran? Ja, om ni vill. Kanske får vinnaren bjuda de nyblivna föräldrarna på hembakat fika?! 
VAD BEHÖVS: Papper & penna, någon som ansvarar för allas gissningar

2. Gissa bajset. Javisst låter det osmakligt men jag lovar att det är smarrigt! Ni smälter ner olika chokladsorter i olika blöjor och sedan får alla på baby showern smaka och gissa på smak.
Vill du se en efterbild på den smälta choklad i blöjorna? Klicka på bilden!
VAD BEHÖVS: Rena blöjor, olika chokladkakor, skedar att äta med och något att smälta chokladen i. Och mod att smaka på chokladen :)

3. Gissa magens storlek på den blivande mamman! Alla gäster får klippa en bit snöre som man tror är lika långt som magomfånget på blivande mamman. Sedan jämför man dessa med den blivande mammans mage– vem kommer närmst?
VAD BEHÖVS: Snöre och sax

4. Gipsavgjutning av mammans mage.
Detta kan vara en present till mamman på baby showern som hon kan välja att göra där och då eller hemma i lugn och ro. Gipsavgjutningen kan mamman spara och hänga på väggen tex.
Köp ett paket med allt som behövs här i nätbutiken.
VAD BEHÖVS: Gipsavgjutningskit

5. Frågesport/ tipsrunda med roliga/kluriga fakta om bebisar. Vad vet ni egentligen om nydödda barn och vad vet den gravida mamman?
36 fakta om bebisen
VAD BEHÖVS: Kluriga fakta, papper och penna

6. Låt alla på baby showern ta med foto på sig själva som bebisar och gissa sedan vem som är vem! 
VAD BEHÖVS: Att alla kommer ihåg att ta med ett kort. Alternativt att en ansvarig håller i detta och alla mejlar ett kort innan baby showern.

7. Para ihop kändisar med deras barn eller barnnamn. Här följer några exempel:
Annika Jankell och Torsten Flinck - Happy
Beyonce och Jay Z - Blue Ivy
Bruce Willis och Demi Moore - Tallulah, Scout och Rumer
Jamie Oliver - Poppy Honey, Daisy Boo, Buddy och Petal Blossom Rainbow
Kim Kardashian och Kanye West - North West
VAD BEHÖVS: Eventuellt utskrivna bilder eller endast papper och penna.

8. Designa barnkläder till den lilla bebisen. Ni behöver ett enfärgat plagg, förslagsvis en body, och textilpennor. Skriv hälsningar eller rita något roligt och sedan får mamman ta med kläderna hem till den lilla. Köp body och pennor här i nätbutiken.
VAD BEHÖVS: Enfärgat bebisplagg, textilpennor/färger

9. Gissa barnmaten! Köp in ett gäng barnmatsburkar som ni tar bort etiketterna på, men kom ihåg att märka upp dem med siffror och skriva ner rätt barnmat och siffra på en lapp. Låt gästerna provsmaka och gissa innehållet!
VAD BEHÖVS: Olika barnmatsburkar, valfritt antal

10. Skriva gästbok. Samla allas tankar, tips och råd till den kommande bebisen i en bok att spara som minne. Lämna plats till att sätta in bilder från baby showern i boken, presentlista m.m.
VAD BEHÖVS: Gästbok och penna

11. Byta blöja på tid! Är det proffs med och leker så kan dem ha ögonbindel på sig. Byt på en docka eller nalle. Detta är roligast för dem som tittar på!
VAD BEHÖVS: Ett par blöjor och en docka eller nalle, Tänk på att Dockan/nallen behöver vara någorlunda stor.

Har du något tips på aktivitet till baby showern?
Dela gärna med dig genom att skriva här nedan.